Over

Mijn naam is Joosje de Graaff. Na jaren Hatha Yoga beoefend te hebben, waar ik mijn beperkingen bleef tegen komen, maakte ik kennis met Tai Chi Tao-Qigong.

Tai Chi Tao-Qigong heeft mij veel goeds gebracht.
De meditatieve manier van bewegen helpt mij in mijn centrum terug te komen en milder om te gaan met de prikkels in en om mij heen. Ik voel mijn energie weer stromen, ik zie mogelijkheden in plaats van beperkingen en ik zit veel beter in mijn vel.

Bij Jan Kraak, oprichter van de oostelijke groep voor Tai Chi Tao-Qigong docenten, heb ik mijn eerste Tai Chi Tao- Qigong opleiding gevolgd.

Bij Martin Wessels en Bert Zandbergen vond ik een mooie aanvulling in de vijf elementen opleiding, de meridianen opleiding, "de drie schatten" en IAS, een preventief vitaliteitsprogramma voor de ouder wordende werknemer. Ook meditatief lopen 1&2, volgde ik bij Martin Wessels. 
Bovenstaande ervaringen en de inspiratie die ik opdeed in verschillende mindfullness- en meditatiecursussen en trainingen en zen-weekenden vormen de basis voor wat ik nu aanbied “bij Joosje”.